Περίπατος στη
Σίφνο

Ο Αρτεμώνας είναι ένας οικισμός που προσφέρεται για χαλαρές βόλτες τις πρωινές ή απογευματινές ώρες. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να εξερευνήσετε τα σοκάκια του και να αφεθείτε να σας παρασύρουν οι εικόνες και οι ευωδιές από τις λουλουδιασμένες αυλές. Κάθε σοκάκι είναι διαφορετικό και κρύβει πολλές ομορφιές.

Μπορείτε να ακολουθήσετε το μονοπάτι που ξεκινάει από την κεντρική πλατεία του οικισμού (50μέτρα από το ξενοδοχείο) και οδηγεί στην Απολλωνία περνώντας από τον οικισμό Πάνω Πετάλι. Επίσης μπορείτε να περιπλανηθείτε στα σοκάκια του Άι Λούκα (προέκταση στην ουσία του Αρτεμώνα), από όπου η θέα στο Κάστρο, στο Κάτω Πετάλι και στο Αιγαίο είναι μοναδική.

Το κεντρικό πλακόστρωτο του Αρτεμώνα στη Σίφνο
Στο μονοπάτι από τον Αρτεμώνα στην Απολλωνία
Το μονοπάτι για τον Άγιο Σώστη τα μεταλλεία

Μονοπάτια της Σίφνου

Εκτός από τα γραφικά σοκάκια των χωριών με οικονομική βοήθεια Σιφνιών της Κωνσταντινούπολης (οι μετανάστες της παλαιότερης εποχής) και κυρίως με συνεχή μόχθο των κατοίκων της Σίφνου στην προσπάθεια τους να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους και να μετακινήσουν τα ζώα τους, η Σίφνος διαθέτει 200 περίπου χιλιόμετρα (100 χαρτογραφημένα) παλαιά μονοπάτια.

Ορισμένα μονοπάτια είναι πλακόστρωτα και άλλα σε καλή κατάσταση χάρη σε οργανωμένες προσπάθειες των τοπικών αρχών αλλά και των εθελοντών στην συντήρηση τους.

Οι πεζοπορικές διαδρομές είναι σε μεγάλο βαθμό χαρτογραφημένες και υπάρχουν σημάδια που διευκολύνουν των προσανατολισμό.


Τα μονοπάτια της Σίφνου

Σημείο εκκίνησης

Το ξενοδοχείο Αρτεμώνας αποτελεί ιδανικό σημείο εκκίνησης για τους φυσιολάτρες που θέλουν να ανακαλύψουν τα ειδυλλιακά τοπία, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μοναστήρια, τις εκκλησίες και τις απομονωμένες παραλίες του νησιού περπατώντας ανάμεσα σε φείδες (είδος κέδρου), ρίγανη, φασκομηλιά, σκήνους και θυμάρι.


Η Αγία Μαρίνα στο Φλάμπουρο

Διοργάνωση

Εμείς στο Ξενοδοχείο ΑΡΤΕΜΩΝ είμαστε πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουμε σε όποιες απορίες έχετε, να ετοιμάσουμε το κολατσιό σας για τη διαδρομή ή να οργανώσουμε τη μετακίνησή σας με μεταφορικό μέσο, δικό μας ή άλλο όπου χρειαστεί.

Για οργανωμένες περιπατητικές εκδρομές έχουμε την εμπειρία και είμαστε στη διάθεση σας.

Το ξενοδοχείο Αρτεμών αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για τους περιπατητές (μεμωνομένους ή σε γκρουπ), καθώς αρκετά μονοπάτια ξεκινάνε από τον Αρτεμώνα ή συνδέονται με αυτόν.


Ο οικισμός του Κάστρου

Τα μονοπάτια

Κάποια από τα μονοπάτια που οι αφετηρίες τους είναι κοντά στο ξενοδοχείο είναι:

  • Αρτεμώνας - Άγιος Ανδρέας (μέσω Πουλάτης και Κάστρου) (μονοπάτι 1) - 8,6χλμ

  • Αρτεμώνας - Παναγία Πουλάτη (μονοπάτι 1) - 1,3χλμ

  • Αρτεμώνας - Κάστρο (μονοπάτι 1) - 2,8χλμ

  • Αρτεμώνας - Άγιος Συμεών (μονοπάτι 7) - 7χλμ

  • Αρτεμώνας - Άγιος Σώστης (μονοπάτι 8) - 5,9χλμ

  • Αρτεμώνας - Προφήτης Ηλίας (μέσω Απολλωνίας μέχρι το μοναστήρι των Φυρρογείων και μετά συνέχεια στο μονοπάτι 6Β) - 6χλμ

  • Αρτεμώνας - Βαθύ (μέσω Απολλωνίας και μετά συνέχεια στο μονοπάτι 5) - 10χλμ


Τα μονοπάτια της Σίφνου

Πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες για τα μονοπάτια της Σίφνου μπορείτε να δείτε ακολουθώντας την παρακάτω σύνδεση:

sifnos trails
Φωτογραφίες
της Σίφνου