Η θέση
του Αρτεμών

Στην είσοδο του Αρτεμώνα, ενός από τους πιο γραφικούς και μεγαλύτερους οικισμούς της Σίφνου, θα βρείτε το ξενοδοχείο Αρτεμών.

Η θέση του είναι ιδανική, καθώς λίγα μέτρα μακριά βρίσκεται ο δημοτικός χώρος στάθμευσης, καθώς και η στάση των λεωφορείων, με τα οποία μπορείτε να επισκευτείτε όλα τα χωριά και τις παραλίες της Σίφνου.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε απόσταση 6χλμ από το λιμάνι, τις Καμάρες και 1χλμ. από την Απολλωνία . Στην Απολλωνία, που είναι η πρωτεύουσα της Σίφνου, μπορείτε να φτάσετε και με τα πόδια, ακολουθώντας το πλακόστρωτο μονοπάτι. Εδώ συγκεντρώνεται η νυχτερινή ζωή του νησιού και εκτός από εστιατόρια, καφέ, εμπορικά θα βρείτε τράπεζες, ταχυδρομείο, το ιατρικό κέντρο, ταξιδιωτικά γραφεία και φαρμακεία.

Διαμονή στο ξενοδοχείο Αρτεμών στη Σίφνο
Πλακόστρωτο σοκάκι στον Αρτεμώνα
Βρείτε μας
στο χάρτη
Λίγα λόγια
για τον Αρτεμώνα
Παλιό αρχοντικό στον Αρτεμώνα της Σίφνου

Ο Αρτεμώνας

είναι ένας οικισμός που αξίζει να τον εξερευνήσετε και να τον περπατήσετε. Στη βόλτα σας θα δείτε μεγάλα διατηρητέα αρχοντικά του παλιού καιρού, με μεγάλες δενδρόφυτες αυλές, γραφικές εκκλησίες, λευκά σπίτια με πολύχρωμους κήπους. Στα πλακόστρωτα στενά του οικισμού λειτουργούν εστιατόρια, μεζεδοπωλεία, καφέ, ζαχαροπλαστεία με παραδοσιακά γλυκά της Σίφνου καθώς και εμπορικά.


Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας στη Σίφνο

Στην κεντρική πλατεία του οικισμού, διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια, τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη το γνωστό πλέον Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές". Αντιπροσωπείες από σχεδόν όλα τα Κυκλαδονήσια μαζεύονται και παρουσιάζουν τα φαγητά αλλά και τις παραδόσεις του τόπου τους. Μία πραγματικά νησιώτικη γιορτή που πλαισιώνεται από πολύ χορό και τραγούδι.